facebook

Тепла погода пропаде з України, крижаний холод насувається на цілий регіон: де буде мороз у -21 градус і снігопад

Українцям варто готуватися до серйозного похолодання, дощів і снігопадів.

Також на поверхнях з’явиться ожеледиця. Експерти зазначають, що найхолодніша температура у лютому, зафіксована впродовж спостережень, сягала 39 градусів морозу. На південному узбережжі України -23 градуси морозу. Синоптики уточнили, до якого саме морозу треба готуватися у лютому цього року.

Як інформують “УН”, синоптик Наталка Діденко повідомила, що найближчі теплі дні будуть 11, 12 та 13 лютого, +8+14 градусів. Найближче відчутне похолодання потім – з 15-го лютого, вночі до -1-5 градусів, вдень близько нуля.

У суботу, 10 лютого, в Україні очікується від 8° морозу вночі до 16° тепла вдень, у багатьох областях пройде сніг та дощ. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“Хмарно з проясненнями. Помірний, в Карпатах та на Закарпатті значний дощ; у північно-східних, вночі й у Черкаській, Київській та Житомирській областях сніг та дощ, ожеледь, на дорогах ожеледиця, місцями налипання мокрого снігу, на півдні країни без опадів”, – йдеться у повідомленні.

Вітер південних напрямків, 7-12 м/с.Температура вночі у північній, східній частинах, на Полтавщині та Черкащині від 2° тепла до 3° морозу (на Сумщині та Чернігівщині 3-8° морозу), на решті території 3-8° тепла; вдень у північно-східних областях близько 0°, у Київській та Житомирській областях 1-6° тепла, на решті території 7-12°, на Закарпатті, півдні Одещини та в Криму до 16° тепла.

Джерело.

Close