facebook

Дуда, ТИ ЩО СОБІ ДОЗВОЛЯЄШ? Садовий не витримав: “це ницість і ганьба!”. Українці почули вперше!

Віцеспікер польського Сейму та представник Польської селянської партії, Пйотр Зґожельский, висловив критику щодо реакції мера Львова, Андрія Садового, на випадок розсипання фермерами зерна з українських вантажівок.

Віцеспікера запитали про його погляд на протести фермерів та скандал, пов’язаний із випадком, коли фермери частково висипали зерно з трьох українських вантажівок після їх перетину кордону.

Тоді Садовий висловив припущення, що за цим інцидентом можуть стояти російські провокатори, і назвав такі дії ницістю та ганьбою, особливо у ситуації, коли українські поля «буквально поливаються кров’ю» для вирощування цього зерна.

«Раджу меру Львова Садовому випивати склянку води, перш ніж щось казати, бо часто здається, що пан мер говорить не тою мовою… Не таємниця, що цей міф національної свідомості ще живе серед багатьох українців», – сказав Зґожельский, не уточнюючи при цьому, що вкладає у поняття «не та мова».

Віцеспікер висловив розуміння до фермерів, які вчинили такий крок з українським зерном, стверджуючи, що вони зробили це «з відчаю».

«Кожен порядний поляк має підтримати наших фермерів, наших годувальників, які зараз протестують із двома векторами дій. По-перше, це проти неконтрольованого потоку продовольчих товарів з України. Це скандал, що цьому дозволили відбуватися – що продукти з конкурентною ціною і невідомим хімічним складом могли потрапити у Польщу», – сказав Пйотр Зґожельский, продовживши звинуваченнями на адресу попереднього міністра від «ПіС» Генрика Ковальчика і єврокомісара з сільського господарства від Польщі Януша Войцеховського.

Нагадаємо, напередодні міністр сільського господарства Польщі, Чеслав Секерський, вибачився перед Україною за інцидент із розсипаним зерном, який стався у неділю.

Він назвав висипання зерна «не зовсім адекватною формою протесту», але разом з цим додав, що до неї «часто вдаються фермери в різних країнах».

 

Джерело.

Close