facebook

Для вoдіїв в Укpаїні готують чеpгове новoвведення. До чого гoтуватися

Український парламент розглядає новий законопроєкт про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників автомобілів.

Ця ініціатива, яку підтримав очільник комітету Данило Гетманцев, спрямована на вирішення ряду проблем, зокрема, удосконалення процедур розрахунку та виплати страхового відшкодування за збитки, що виникли в результаті дорожньо-транспортних пригод,

а також на вирішення питань щодо низького рівня відповідальності страховиків, державного регулювання цін на цей вид страхування та неефективності управління Моторним (транспортним) страховим бюро України, а також обмеженої ролі держави у контролі за його діяльністю.

Про це пише SUV News.

Документ пропонує наступні зміни:

Поступове збільшення максимальних розмірів страхових сум до рівня, що діє в країнах ЄС.

Зменшення строків для гарантійних виплат потерпілим від банкрутства страховиків до 90 днів замість кількох років.

Введення прямого врегулювання всіх випадків ДТП, де завдана шкода лише транспортному засобу, щоб потерпілий міг звертатись до свого страховика для отримання виплати, навіть якщо винуватець не має страховки.

Розширення застосування “європротоколу” для оформлення заяв про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції.

Очікується, що прийняття цього закону сприятиме покращенню системи страхування автомобілів в Україні та забезпечить більшу захищеність учасників дорожнього руху.

Попередні розгляди законопроєкту показали широку підтримку серед парламентарів, і його ухвалення може стати важливим кроком у вдосконаленні системи страхування в країні.

Джерело.

Close