facebook

Пекло в Авдіївці: з’явилася термінова інформація від Генштабу ЗСУ

Генштаб ЗСУ зробив офіційну заяву щодо ситуації в Авдіївці.

У ніч проти суботи, 17 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський віддав військовим, які захищають Авдіївку наказ. Генерал, командувач оперативно-тактичної групи “Таврія”, Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі поділився останніми даними з міста.

Генерал написав, що згідно з отриманим розпорядженням, українські військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Тарнавський написав, що в ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх солдатів і має перевагу в кількості снарядів 10 до 1, під постійними бомбардуваннями для наших солдатів це було єдино правильне рішення.

Генерал додав, що оточення наших захисників не було допущено, особовий склад вдалося вивести із міста, українські військові зайняли оборону на нових рубежах.

Тарнавський також раніше писав, що тактично зайняття цих позицій не надає ворогові стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у розпорядженні про виведення українських захисників з Авдіївки написав, що це потрібно виходячи з оперативної обстановки, що склалася навколо міста.

Також це рішення ухвалено, щоб не допустити оточення ворогом наших військ. Він зазначив, що життя наших військових – найвища цінність. Авдіївку Україна все одно згодом поверне.

Російські війська активізували наступ на Авдіївку у жовтні 2023 року одночасно з масованими ударами по місту. В умовах нестачі снарядів, військової техніки та живої сили, нашим захисникам вдавалося досі високою ціною тримати оборону, але ситуація нещодавно погіршилася.

Джерела, близькі до російської влади, повідомляли, що з кремля надійшла вказівка ​​за всяку ціну захопити це місто до березневих президентських виборів, щоб продемонструвати успіхи кремлівського диктатора.

Джерело.

Close