facebook

Зеленський відреагував на вихід Збройних сил з Авдіївки

Глава держави назвав таке рішення логічним.

Президент Володимир Зеленський назвав рішення про відхід українських Збройних сил з Авдіївки Донецької області правильним.

Про це глава держави сказав на Мюнхенській конференції з безпеки 17 лютого.

Президент назвав рішення війти з міста на інші рубежі – логічним. Він наголосив, що командування вдалося до такого кроку, аби українські захисники не потрапили в оточення ворога.

“Це не значить, що люди відійшли на кілометри і Росія щось захопила. Росія за два роки війни намагалася на сході “щось зробити”. Що таке щось? Вони просто зруйнували кілька маленьких селищ і містечок. Від жовтня вони атакували цю нещасну Авдіївку. Тисячі їх військових загинули”, – сказав Зеленський.

Також він наголосив, що від жовтня, коли росіяни почали активно штурмувати Авдіївку, вони втратили десятки тисяч людей.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Зеленський про відхід українських військ з Авдіївки! Що там відбувається насправді?

Вихід ЗСУ з Авдіївки
Вдень 16 лютого стало відомо, що ЗСУ відійшли з позицій “Зеніту” на південно-східний околиці Авдіївки. Рішення ухвалене, щоб зберегти життя українських захисників.

Згодом головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський заявив, що українські військові виходять з Авдіївки. Сили ЗСУ переходять до оборони на більш вигідних рубежах.

Військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко каже, ЗСУ вийшли з Авдіївки, бо було питання – збереження військ чи території. Окупаційна армія мала кількісну перевагу, а також перевагу в авіації.

тим часом командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький подякував бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці – в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах.

Джерело.

Close