facebook

Порушив правил дорожнього руху — йди служити: у Мін’юсті запропонували мобілізувати чоловіків за проблеми із законом

Міністр юстиції, Денис Малюська, висловив думку, що якби законодавство України передбачало можливість мобілізації засуджених та ув’язнених осіб, то десятки тисяч таких осіб могли б долучитися до оборони країни.

Він висловив це під час інтерв’ю в програмі “Єдині новини”, пише видання Факти. Наразі в Збройних силах України не можуть брати участь у війні дві великі групи громадян: це ув’язнені та ті, хто мають судимість за собою.

“Ці люди, принаймні 50 тисяч, не виконують військовий обов’язок, хоча можна було б їх зараз мобілізувати на фронт. Я не розумію причин цього”, – сказав міністр.

Водночас, він підкреслив, що ці ув’язнені особи можуть бути корисними для оборони країни.

За словами Малюськи, ситуація з ув’язненими складніша. “Серед них, хто готовий віддати своє життя за Батьківщину, менше”, – додав він.

Міністр також зазначив, що проаналізувати ризики, пов’язані з участю ув’язнених у військових діях, не займе багато часу, оскільки вже проведені тести на визначення ризику повторного вчинення злочину.

Міністерство юстиції готове надати цю інформацію військовим і виокремити ув’язнених за категоріями їхніх злочинів.

За словами Малюськи, важко уявити, яку загрозу для Збройних сил можуть становити ті, хто був засуджений за дорожньо-транспортні правопорушення або корупцію.

“Вони точно не будуть вбивати своїх побратимів”, – додав він.

Джерело.

Close