facebook

Блокада кордону: польська сторона не прибула на зустріч з українськими урядовцями

Група українських міністрів із заступниками на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем увечері 23 лютого прибула до пункту пропуску “Краківець” на українсько-польському кордоні. Втім, зустріч з польськими колегами не відбулася.

Про це Шмигаль повідомив у Тelegram.

За словами прем’єра, до українсько-польського кордону прибули віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр АПК Микола Сольський, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, заступник міністра економіки Тарас Качка, заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, голова Державної прикордонної служби, генерал Сергій Дейнеко, керівник Державної митної служби Сергій Звягінцев. Та попри пропозицію президента Зеленського провести зустріч на кордоні та знайти компроміс, керівництво Польщі відмовилося від зустрічі.

“Але, на жаль, така зустріч з польськими урядовцями сьогодні не відбулась”, – написав Шмигаль.

“Місяць тому ми погоджувалися, що блокування кордону шкодить нашим країнам і що важливо не допустити подібних інцидентів. Пройшов місяць, і ми знову повернулися в цю точку. Тільки тепер ми бачимо відверті провокації. Ми розуміємо складності, з якими стикається польський уряд. І ми готові допомогти у вирішенні цієї ситуації. Ми йдемо на зустріч”, – зауважив прем’єр.

Джерело.

Close