facebook

Кінець війни в Україні: озвучено 4 сценарії, але радості людям не буде

Названо 4 сценарії, як може закінчитися війна в Україні.

Рівно два роки триває повномасштабна російська військова агресія, але 10 років тому фактично супротивник розпочав окупацію України. Ніхто не може точно сказати, скільки ще триватимуть бойові дії на нашій землі. Але чимало вже було зроблено прогнозів, чим усе може скінчитися. Дослідниця Лондонської школи економіки та політичних наук Марія Золкіна для ТСН склала 4 можливі сценарії.

Вона зазначає, що у зв’язку з тим, що у 2023 році Україні не вдалося повернути великі за обсягом території замість того, щоб змінити тактику та підтримати Україну фінансами та зброєю, на Заході зайнялися аналізом різних негативних сценаріїв розвитку подій.

Золкіна виділила 4 можливі розвитки подій у війні росії проти України. Деякі з них більш прийнятні, інші, навпаки, є небажаними для нашої країни.

Сценарій №1. Затяжна війна

Такий розвиток подій зрозумілий, але має непередбачуваний характер. Не буде жодних домовленостей. Неможливо спрогнозувати події як на полі бою, так і що буде з наданням допомоги Україні.

Сценарій №2. Перемога України

На Заході сумніваються, що ситуація піде за таким сценарієм. Експерт зазначає, що все ще розмите поняття, що означає перемога України у війні над росією.

Чи можна вважати перемогу України лише прив’язкою до міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Золкіна зазначає, що порівняно з іншими, у ньому дуже відчувається певний сумнів, чи ця перемога буде такою безапеляційною, як це представляють в Україні.

Вона зазначає, що навіть у разі найоптимістичнішого сценарію розглядається варіант, що Україні доведеться все-таки чимось поступитися.

Сценарій №3. Перемога росії.

Такий варіант починають публічно озвучувати, хоча він для Заходу і небажаний. Згідно з прогнозом, у такому разі росія окупує ще більше територій, захопить нові великі міста на півдні та сході України, а сама українська держава тим чи іншим чином зазнає кардинальних змін.

Сценарій №4. Домовленості.

Розглядається як запровадження режиму тиші, так і використання якоїсь моніторингової місії на кшталт тієї, яка свого часу була на Донеччині від ОБСЄ.

Але такий варіант поки нереалістичний, адже Україна не укладатиме політичної угоди, де фактично визнаватиме окупацію своїх територій.

Джерело.

Close