facebook

Зеленський, так не буде! Ультиматум ЗСУ: МИ НЕ ПОТЕРПИМО – хочете як в РФ? Ось це мобілізація!

Військовий офіцер та керівник благодійного фонду «Мир і Ко» Мирослав Гай заявив, що мобілізація в Україні не повинна наслідувати російський досвід призову осіб, які скоїли тяжкі злочини, як це відбувається у Росії. Він підкреслив, що служба в українській армії є конституційним обов’язком, а не покаранням, і не потрібно призивати осіб із кримінальним минулим.

«Ми не можемо сліпо повторювати практику РФ, яка жене на війну ґвалтівників і людожерів», — зауважив він.

Мирослав Гай підкреслив, що на практиці у Росії особи, які вчинили серйозні злочини, повертаються додому з уже погашеною судимістю та вільно розгулюють по вулицях, продовжуючи чинити злочини.

Він висловив думку, що тим, хто відбуває покарання за не насильницькими злочинами, потрібно надати можливість виконати свій конституційний обов’язок, оскільки вони можуть принести користь своїй країні. За його словами, були випадки, коли ув’язнені написали звернення з проханням мобілізувати їх, але отримали відмову.

Також він зазначив, що новий закон щодо мобілізації, який передбачає значні штрафи для тих, хто не дотримується норм перебування на військовому обліку та виконання військового обов’язку, має бути ретельно розглянутий.

Нагадаємо, що Верховна Рада вже в першому читанні підтримала новий проєкт закону щодо мобілізації, який передбачає значні штрафи для тих, хто не виконує норми стосовно перебування на військовому обліку та виконання військового обов’язку. Адвокат Роман Сімутін вказав, що депутатам було запропоновано змінити норми, які нададуть можливість голові Територіальної виборчої комісії виносити постанову навіть через роки, збільшуючи строк притягнення до адміністративної відповідальності від двох місяців до трьох років від дня вчинення або виявлення правопорушення.

Також 26 лютого тяжкопоранений воїн висловив свою думку щодо мобілізації та втоми військових. Руслан Козачок, відзначивши, що багато бійців уже дуже втомилися на фронті, висловив думку, що необхідно прискорити процес мобілізації.

Джерело.

Close