facebook

Польща хоче заборонити імпорт продовольства із Росії

Влада Польщі може наслідувати приклад Латвії і заборонити імпорт сільськогосподарської продукції з Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Дональд Туск. Reuters.

«Латвія вирішила запровадити ембарго на імпорт (сільськогосподарської) продукції із Росії. Ми проаналізуємо ситуацію Латвії, і я не відкидаю, що Польща виступить зі схожою ініціативою», — цитує Туска видання.

На його думку, Європейському союзу необхідно «серйозно зосередитися на покращенні регулювання», коли йдеться про імпорт зерна та продуктів харчування зі Сходу.
Глава польського уряду планує обговорити це питання на зустрічі з протестуючими фермерами, які вимагають запровадження квот на кількість вантажівок з України, які в’їжджають на територію ЄС, оскільки проблема безпосередньо торкається експорту сільгосппродукції з Росії та Білорусі. Координатор протесту фермерів Кароль Печинський заявив, що поляки розпочинають блокаду кордону Литви з метою припинення ввезення українського зерна. За його словами, фермери мають намір перекрити весь зерновий трафік.

Як зазначає The Moscow Time, 23 лютого сейм Латвії заборонив імпорт сільськогосподарської продукції та кормів для тварин із Росії та Білорусі. Заборона також поширюється на продукцію, що надходить із третіх країн, якщо вона була вироблена в цих Росії та Білорусі. Але при цьому транзит таких вантажів до інших країн ЄС через територію Латвії допускається.

Джерело.

Close