facebook

“Російський терор повинен програти”: Зеленський закликав світ не зволікати з постачанням Україні систем ППО

Затягування з постачанням зброї та ППО для захисту українців призводить до таких трагедій, як сьогодні сталася в Одесі. Але світ знає, що можна протиставити терору.

Про це заявив Володимир Зеленський в традиційному зверненні в суботу, 2 березня. Президент вкотре наголосив, що Україна не просила нічого більше, ніж треба, щоб захистити життя своїх громадян. obozrevatel.com

“Увесь день в Одесі тривала рятувальна операція на місці влучання російського “шахеда”. Зараз рятувальники, поліція та інші служби продовжують працювати – є інформація, що під завалами досі є люди”, – заявив Зеленський і окремо відзначив колектив ДСНС України.
Він також розповів, що станом на цей час відомо про сім загиблих, серед них дві дитини. Немовля – чотири місяці, його звали Тимофій. Хлопчик Марк, якому ще не виповнилось трьох років.

Вісім людей постраждали – ще дитина, три роки, дівчинка. Усім, хто був поранений, надається необхідна допомога. Президент також зазначив, що жодного військового сенсу в подібних атаках немає і бути не може.

“Це терор, який має на меті виключно знищення життів, виключно залякування людей. Світ має достатньо систем ППО, систем захисту від “шахедів” і ракет”, – зауважив президент.

Він наголосив, що затягування з постачанням зброї для України, ППО для захисту наших людей призводить, на жаль, до таких втрат, до того, що перелік дітей, чиї життя забирає Росія, постійно зростає.

“Щодня я в комунікації з партнерами, щоб ми могли отримати саме те, що необхідно. Щодня – доповіді військових. Щодня Головком та командувачі на фронті, саме там, де потрібно. У Головкома – карт-бланш на кадрові зміни в армії, в штабах – будь-які”, – зазначив президент

За словами очільника держави, всі українські командири мають знати фронт та відчувати його реальні потреби. Вони мають реально бути із солдатами, сержантами. Бути такими, якими потрібно, щоб досягати українських цілей.

Окрім того, президент розповів, що вже початку наступного тижня після повернення генерал-полковника Сирського з фронту він очікую його з детальною доповіддю та конкретними пропозиціями щодо подальших змін і наших дій.

“Готуємо і подальшу роботу з партнерами – наші зустрічі, наші перемовини – заради зброї для України, заради безперервності підтримки. Сила потрібна, і від усіх. Треба виграти цю битву. Битву проти зла і також проти зневіри, на яку Путін дуже розраховує. Треба захистити Україну і життя. І ми можемо це зробити”, – наголосив президент.

Він також подякував кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях, всім воїнам мобільних вогневих груп, усім, хто захищає наше небо.

“Україна не просила нічого більше, ніж треба, щоб захистити життя. А коли життя втрачаються, а в партнерів просто внутрішні політичні ігри чи суперечки, які обмежують наш захист, це неможливо зрозуміти. Із цим неможливо погодитись. І буде неможливо забути – світ памʼятатиме це. Російський терор повинен програти. Це принципово”, – резюмував своє звернення український лідер.

Нагадаємо, армія Росії в ніч на суботу, 2 березня, вдарила по Одесі ударними безпілотниками “Шахед”. Окупанти влучили по житловому багатоповерховому будинку. Повністю знищено один під’їзд. Неділю, 3 березня, оголошено у місті днем жалоби.

Джерело.

Close