facebook

Британські розвідники назвали цілі ударів російських дронів по Україні

Британська розвідка зазначає, що метою повітряних ударів по Україні стали промислові об’єкти. Для цього росіяни використовують переважно дроні-камікадзе.

Як повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter

Упродовж лютого 2024 року Росія проводила кампанію за допомогою безпілотних літальних апаратів на українську інфраструктуру, включаючи електроенергетику.

Українські сили ПВО збивали дроні, але удари Росії, швидше за все, завдали шкоди українським електростанціям та електричним підстанціям. Ці атаки відбулися по всій Україні, завдавши шкоди регіональній енергетичній інфраструктурі, зокрема в Донецьку, Дніпрі та заході, аж до Львова.

Британські розвідники зазначають, що російські атаки, швидше за все, були здійснені за допомогою комбінації дронів-камікадзе, ракетних систем класу “земля-земля” та звичайної реактивної артилерії, а не засобів російської авіації дальньої дії, як спостерігалося у 2022 та 2023 роках.

У Міноборони Британії інформують, що цілком імовірно, що Росія спробувала атакувати регіональні енергетичні об’єкти, щоби погіршити промисловість в Україні. Незважаючи на ці атаки, електромережа України підтримує стабільну роботу.

Джерело.

Close