facebook

Фінляндія дозволила Україні атакувати територію Росії своєю зброєю

Фінляндія не встановлювала жодних обмежень на те, що Україна може робити з зброєю, що поставляється нею. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен, повідомляє телекомпанія. Yle.

У тому числі Фінляндія не встановлювала заборону застосування цієї зброї на території Росії. Хакканен додав, що таку заборону вводять переважно країни, які надали Україні системи озброєнь великої дальності.

«У разі потреби Україна має також завдати ударів по військових об’єктах на російській території, — погодився з міністром Юкка Копра, голова парламентського комітету з оборони Фінляндії. — Україна має законне право на оборону. Статут ООН дає змогу атакувати військові об’єкти через сухопутні кордони».

Заступник голови комітету Мікко Савола також зазначає, що поставлена ​​Фінляндією зброя може застосовуватися ЗСУ для ударів по цілях у РФ.

При цьому він додає: дальність дії поставленої фінською стороною зброї невелика.

Фінляндія з 2022 року постачає Україні фінансову допомогу та зброю — зокрема протитанкові установки, гвинтівки, патрони та польові пайки. З квітня 2023 року Фінляндія є членом НАТО.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія не проти розміщення ядерної зброї у країні.

 

Джерело.

Close