facebook

Кому з військових у березні дадуть доплату 50 тисяч гривень

Є три умови.

Частина українських військовослужбовців має право на доплату 50 тисяч гривень. Ці гроші виплачуються додатково до основної зарплати. Їх можуть отримати військові, які здійснюють безпосереднє керівництво при виконанні бойових завдань.

У наказі Міноборони України «Про затвердження Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам» йдеться про те, хто має право на таку додаткову виплату.

Ця додаткова винагорода призначена для військовослужбовців, які працюють в органах військового управління.

Однак вона не поширюється на тилових командирів, а стосується лише тих воєначальників, які здійснюють управління безпосередньо у зоні бойових дій.

Отже, для отримання цієї допомоги військовослужбовці із керівного складу мають бути:

залучені до складу органів військового управління;
залучені в оперативному (бойовому) управлінні військовими частинами та підрозділами на лінії бойового зіткнення або виконувати бойові (спеціальні) завдання у складі органів військового управління;
у складі органів військового управління на командних пунктах військових частин, які виконують бойові (спеціальні) завдання.
Ця доплата 50 тисяч дається не одним платежем, а ділиться на кількість днів у місяці. Отже, вираховується поденний платіж, який і додається до основної зарплати залежно від кількості днів, упродовж яких конкретний командир був залучений до виконання бойового завдання.

Джерело.

Close