facebook

До 1 квітня повістки будуть виписувати у цих місцях, представники ТЦК шукають конкретних чоловіків: мобілізація у 2024

Військкоми менше ходять по домівках військовозобов’язаних, оскільки в цьому мало сенсу. Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 13 травня цього року і чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку.

Як інформує “Главком”, про те, в яких місцях її виписуватимуть у березні, розповів в інтерв’ю речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін.

За місцем проживання

“Вручення повісток за місцем проживання з самісінького початку було основним способом оповіщення військовозобов’язаних про їхній виклик для уточнення даних”, – заявив Істомін.

Речник ТЦК нагадав, що у мирні часи так призовників викликали на призовні дільниці, і додав, що деякі чоловіки ховалися від призову на строкову службу, не відчиняли двері. Він наголосив, що наразі велика кількість людей проживають не за місцем реєстрації та давно не оновлювала дані.

У громадських місцях
“Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо”, – розповів Істомін.

На підприємствах

Речник ТЦК повідомив, що повістки можуть виписуватися на підприємствах – керівник вручає їх своїм підлеглим. Окрім цього, до призову на службу активніше залучають органи влади.

“Сьогодні наші співробітники практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу. Перевіряють документи на вулицях. Це роблять люди з числа військовослужбовців ЗСУ, наділені відповідними повноваженнями військовим комендантом”, – пояснив він.

Роман Істомін додав, що представники ТЦК почали використовувати бодікамери, аби в разі конфлікту ситуація була зафіксована з обох сторін.

Раніше очільник комітету Верховної Ради пояснив, якою має бути справедлива мобілізація. Він зазначив, що питання мобілізації в Україні першочергово стосується ротації військових.

Також Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі “дати та стан проходження” зазначається, що проєкт закону одержано парламентом і передано на розгляд керівництва.

Так, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще – встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Джерело.

Close