facebook

Стосується всіх чоловіків: кому ще не стукнуло 60 служитимуть, навіть чиновники та депутати

З’явилися деталі мобілізації чоловіків, яким не виповнилося 60 років.

Поки чиновники готують до другого читання законопроєкт про мобілізацію, щодня з’являється інформація щодо внесених змін. Зокрема, поділилися деталі щодо мобілізації чоловіків, яким ще нема 60 років, повідомляють “Українські новини”.

Відомо, що в Україні під мобілізацію підпадають чоловіки віком від 18 до 60 років. Але фактично призивають громадян із 27 років.

У країні є чоловіки, які є військовими пенсіонерами. За українським законодавством, вони можуть вийти на заслужений відпочинок раніше за інших, тобто до 60 років.

У новій редакції законопроєкту про мобілізацію члени Комітету з національної безпеки внесли пропозицію, щоб і військові пенсіонери вставали на військовий облік до територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв відповів журналісту, чи він підтримує таку пропозицію. Депутат вважає, що воно має підстави бути ухваленим.

Він зазначив, що оскільки все ж таки такі громадяни військові, логічно, щоб вони були на військовому обліку. Оскільки військові виходять раніше встановленого в країні пенсійного віку, теоретично до 60 років вони можуть бути мобілізовані. Тому Чернєв заявив, що підтримує таку пропозицію.

Також журналіст зазначив, що Рада окремо проголосувала за законопроєкт щодо зниження призовного віку з 27 до 25 років. Але цей документ ще не підписано.

Тому журналіст поцікавився у Чернєва, чи це буде прописано в новому законопроєкті про мобілізацію.

Чиновник назвав два варіанти: президент України Володимир Зеленський може підписати той законопроєкт, інакше ця норма буде вказана у новому законопроєкті про мобілізацію.

Він додав, що всередині Комітету погодилися з тим, що потрібне зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років. Але який документ буде підписаний першим, той і набуде чинності.

Джерело.

Close