facebook

Дощ стане снігом – замітати буде жорстко: насувається серйозна негода, які області накриє вже незабаром

Українцям варто носити із собою парасольки весь тиждень.

Починаючи робочий тиждень, українці хочуть знати, яка погода супроводжуватиме їх найближчими днями, щоб правильно спланувати свої поїздки та час відпочинку. Але синоптики поспішили засмутити – цього тижня холодний циклон накриє більшість українських областей, пише Апостроф.

Погодна картинка для більшості регіонів України у ці дні зміниться на похмуру та дощову. Холодний атмосферний фронт простягнеться із заходу на схід країни, торкаючись південних областей, і принесе із собою не лише дощ, але місцями навіть опади у вигляді снігу.

Так, уже у понеділок, 11 березня, у Львові, Дрогобичі, Івано-Франківську, а також у Тернополі та Чернівцях розпочнуться дощі. Сильні опади, зливи, пройдуть у Кам’янці-Подільському.

Наступної доби холодний та дощовий атмосферний фронт просунеться далі, чіпляючи Вінницьку область: 12 березня тут пройдуть дощі зі снігом. Далі циклон намочить мешканців південної частини України. Вже увечері цього дня теплі весняні краєвиди в центральній Україні накриє снігом, тоді як у західних областях все ще буде йти дощ. До дощової погоди варто приготуватись і мешканцям Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Вже в середу, 13 березня, сніг все ще йтиме у центральних регіонах, а також у Запорізькій та Кіровоградській областях. Водночас мешканці Дніпропетровської області будуть мокнути під дощем цієї доби.

У четвер, 14 березня, холодна погода з “подарунками” у вигляді дощів нагряне в гості до мешканців Харківської, Донецької та Запорізької областей, і далі надвечір переміститься на південь України та до Криму.

У п’ятницю, 15 березня, негода затримається у Кіровоградській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, і лише до вихідних циклон ослабне, хоча трохи “підмочить” південні та східні області України.

Джерело.

Close