facebook

Відразу в 9 областях: пенсіонерам видадуть добру доплату, крім індексації

Відразу в 9 областях: пенсіонерам видадуть добру доплату, крім індексації.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 781 “Щодо впровадження заходів, спрямованих на соціальну підтримку певних соціальних груп населення” отримувачам пенсій, зокрема внутрішньо переміщеним особам, які проживають на територіях, де тривають або можливі бойові дії, включених до переліку територій, де мають місце (чи мали місце) військові конфлікти або які тимчасово окуповані Російською Федерацією, надається фінансова допомога шляхом коштів, наданих Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН), пише пресслужба ПФУ.

Призначення допомоги проводиться на підставі інформації, що міститься в базах даних Пенсійного фонду України. Виплата фінансової допомоги здійснюється без необхідності звертання отримувача до ВПП або Пенсійного фонду України.

Додаткова фінансова допомога надається пенсіонерам за наступними умовами:

Отримують пенсію менш як 3250 грн (з урахуванням різних доплат та надбавок).
Проживають на територіях, де тривають або можливі бойові дії, визначені наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.
Не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій чи допомоги для внутрішньо переміщених осіб після 1 березня 2023 року, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 332.
Виплата допомоги припиняється, якщо пенсіонер перестає відповідати хоча б одній із зазначених умов.

Фінансова допомога від ВПП ООН виплачується пенсіонерам, що проживають у регіонах активних або можливих військових дій в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Ці території визначені згідно з наказом Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.

Виплата допомоги проводиться перерахуванням на банківські рахунки пенсіонерів або через відділення АТ “Укрпошта” для тих, хто отримує пенсію через цей банк, починаючи з січня 2024 року.

Тривалість надання допомоги залежить від фінансування проєкту.

Джерело.

Close