facebook

Нiхтo в Українi не чeкав такого холоду, прогнoзoм пригoлoмшeнi нaвiть синoптики: дe будe мoрoз у -25 грaдусiв i снiгoпaд

Експерти попередили українців про погіршення погоди. Щоправда, в майбутньому передбачається і потепління. Раніше фахівці за історію спостережень фіксували 31-градусний мороз у березні. На що чекати тепер?

Як інформує “Газета.юей”, 14 березня в більшості областей України пануватиме щільна волога хмарність, а також дощ із мокрим снігом.

Волога свіжа погода триває, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“Тому, якщо синоптики прорахуються і визирне сонечко (так може бути завтра острівцями на заході, півночі та подекуди в центрі), можна їх лаяти впевнено й спокійно. Сильний південно-східний вітер можливий лише в східних областях та Приазов’ї, на решті території помірний чи й навіть слабкий”, – написала вона.

Температура повітря 14 березня протягом дня становитиме +3…8°С, а на Закарпатті та півдні Криму буде +9…14°С.

У Києві вдень у четвер без істотних опадів. Невеликий дощ, місцями з мокрим снігом, ймовірний лише вночі.
“Потепліє вихідними, гуляти чи кудись поїхати краще в суботу, бо в неділю може бути дощ. Така неістерична стримана погода триватиме. Сильного прориву високої температури повітря не видно, але й якогось аномального похолодання – також”, – додала Діденко.

Як інформують “Факти”, 15 березня в Україні триматиметься хмарна погода з проясненнями. У південній частині, східних і центральних областях очікується невеликий дощ та мокрий сніг, на решті територій без суттєвих опадів.

Вночі та вранці 15 березня водіям Житомирської, Київської, Черкаської та Кіровоградської областей треба бути обережними, бо на дорогах місцями ожеледиця.

Температура вночі від +3 °C до -2 °C, на Закарпатті та півдні України +1-6 °C; вдень 15 березня +4-9 °C.

Більше потепліє в Україні 16 березня – у південній частині та західних областях, крім сходу та північного сходу, температура очікується +7-12 °C, в західних областях до +15 °C.

Прогноз на 17-18 березня – коли потеплішає в Україні

17 березня у західних, а 18 березня в північних та центральних областях прогнозується помірний дощ, вночі подекуди з мокрим снігом. На решті територій місцями очікується невеликий дощ.

Вночі 17 березня у північних, вдень 18 березня у західних областях без опадів.

Температура вночі 0-6 °C тепла, вдень +7-13 °C.

Джерело.

Close