facebook

Час змін і тривог: що принесе місячне затемнення в березні 2024

Березневе місячне затемнення стане першим у 2024 році – воно відкриє весняний коридор затемнень.

Наприкінці березня відбудеться перше затемнення цього року – місячне. Це буде глибоке напівтіньове затемнення Місяця. Коли його спостерігати, чи зможемо ми його побачити та з чим слід бути обережним у цей період – розповідаємо в матеріалі.

Місячне затемнення в березні 2024 – у чому його особливість
Коли місячне затемнення в березні 2024 – точний час і де спостерігати
Чим небезпечне місячне затемнення в березні 2024
Що не можна робити в місячне затемнення
Що робити в місячне затемнення
Місячне затемнення в березні 2024 – у чому його особливість
Як уже говорили, у березні відбудеться напівтіньове затемнення супутника Землі. Що таке напівтіньове місячне затемнення? Воно відбувається, коли зовнішня і найсвітліша тінь Землі (півтінь) потрапляє на місячний диск.

Місячні затемнення відбуваються тільки під час повного місяця, коли Сонце, Земля і Місяць опиняються на одній лінії – тінь Землі падає на Місяць і викликає місячне затемнення.

Березневе місячне затемнення стане першим цього року, за ним будуть ще три затемнення:

8 квітня – повне сонячне затемнення;
18 вересня – приватне місячне затемнення;
2 жовтня – кільцеподібне сонячне затемнення.
Затемнення Місяця в березні 2024 року відкриє коридор затемнень, який триватиме до 8 квітня.

Коли місячне затемнення в березні 2024 – точний час і де спостерігати
Місячне затемнення розпочнеться 25 березня о 06:53 за київським часом О 09:12 буде його пік, а закінчиться воно об 11:32 за Києвом. Загалом затемнення триватиме 4 години 39 хвилин.

Під час напівтіньового місячного затемнення Місяць не буде кривавим (із червоним відтінком) і в нього не буде “відкушеного” шматка. Місячний диск злегка потемніє, а в середині затемнення поза тінню Землі опиниться лише тонкий півмісяць. 95,6% місячного диска перебуватиме в цей час у півтіні.

Побачити затемнення неозброєним оком можна буде на більшій частині Північної та Південної Америки, на сході Місяця – в Австралії та східній Азії, на заході сонця – у західній Африці та Європі.

Чим небезпечне місячне затемнення в березні 2024
На думку астрологів, затемнення можуть впливати на психіку і долі людей. Зокрема, в цей час у емоційних людей можуть збільшитися перепади настрою, з’являтися відчуття апатії, сонливості. Спливають страхи і пригнічені емоції, які можуть провокувати зміни настрою та імпульсивні вчинки, а перспективи відходять на задній план, усе найкраще занурюється в тінь. Астрологи не радять цього місячного дня проявляти ініціативу і робити рішучі кроки, особливо Терезам, у знаку яких перебуватиме Місяць під час затемнення.

Що не можна робити в місячне затемнення
Місячного затемнення слід побоюватися через його вплив на людину: у цей період і до нього може погіршитися загальне самопочуття, проявитися емоційна нестабільність, з’явитися безсоння і головний біль без видимої причини. Також часто в цей час виходять з ладу електроприлади, губляться речі, посилки тощо, іноді може здаватися, що весь світ проти вас – до таких провокацій потрібно бути готовим і постаратися адекватно реагувати на те, що відбувається.

Що не можна робити в затемнення:

ризикувати і чинити необдумано – загрожує фатальними наслідками;
вступати в словесні перепалки – вони переростуть у сварку;
перенапружуватися;
вдаватися до медичних процедур і операцій;
підписувати важливі документи, вкладати гроші, змінювати роботу;
оформляти нові стосунки;
робити великі покупки, починати ремонт, перестановку;
вирушати в далеку дорогу, переїжджати;
стригтися тощо.
Якщо коротко, кажуть астрологи, то в день затемнення потрібно утриматися взагалі практично від будь-яких рухів убік і пам’ятати, що навіть буденні речі перебувають у “тіні” і можуть здаватися не тим, чим вони є насправді. Якщо перенести заплановане можливості немає, то будьте уважні й обережні не на 100%, а на 200%.

Що робити в місячне затемнення
Місячне затемнення – це час підбивати підсумки і робити висновки, а також спостерігати за подіями, які відбуваються в цей період, які люди з’являються в житті. Це все може зіграти роль у майбутньому.

Що потрібно робити в затемнення:

постаратися провести час із близькими або друзями;
планувати нові проєкти, обмірковувати ідеї;
приділити час здоров’ю, харчуванню.
У день затемнення постарайтеся оточити себе позитивом. Слід знайти час, щоб прогулятися на свіжому повітрі та займатися тим, що приносить задоволення – слухати улюблену музику, читати, дивитися фільми тощо.

Джерело.

Close