facebook

Це стосуватиметься всіх людей на планеті: вчені попередили про різке скорочення населення Землі

До 2064 року населення Землі досягне свого піка і становитиме близько 9,7 мільярда людей, а потім почне скорочуватися, до кінця століття зменшившись до 8,8 мільярда людей. Про це пише CNN.

Основною причиною цього скорочення, на думку вчених, буде доступ жінок до контрацепції, що збільшився. Прогнозується, що до 2100 року рівень народжуваності буде дуже низьким у 183 країнах.

У 23 країнах, таких як Японія, Таїланд, Італія та Іспанія населення може скоротитися більш ніж на 50%. У той час, як населення країн Африки може зрости втричі, приблизно половина всіх людей на планеті будуть африканцями.

Виходячи із даних дослідження “Глобальне навантаження хвороб” за 2017 рік, вчені припускають, що найбільше скорочення чисельності населення відбудеться в Азії, Східній та Центральній Європі.

Це може призвести до збільшення кількості людей, які потребують допомоги від держави та соціальних виплат, що перевищує кількість платників податків.

Згідно зі статистикою, на цю мить на Землі проживає трохи понад 8 мільярдів людей, приблизно 8,071 мільярда. За поточний рік кількість новонароджених перевищила 114 мільйонів осіб (близько 114 957), тоді як кількість померлих становила понад 52 мільйони.

Ці цифри вказують на збільшення чисельності населення на планеті більш ніж на 62 мільйони людей на рік. Попри стрімке зростання протягом останніх 200 років (починаючи з одного мільярда людей на початку 1800-х років), прогнози вчених залишаються невтішними.

Згідно з дослідженням канадського популяційного еколога Вільяма Різа, населення Землі перевищує умовну “норму”, а зростання чисельності людства відбувається надто швидко. Це призводить до нестабільного збільшення споживання всіх доступних ресурсів планети, що вже призвело до серйозних проблем, таких як зміна клімату, проблеми з обробкою відходів, забруднення навколишнього середовища та вичерпання природних ресурсів.

Джерело.

Close