facebook

З виплатою пенсій будуть проблеми: у ПФУ офіційно попередили

Пенсіонери з числа ВПО повинні встигнути пройти відеоідентифікацію до кінця місяця

Багато пенсіонерів в Україні, і навіть внутрішньо переміщені особи можуть залишитися без пенсійних виплат вже з квітня 2024 року, якщо не виконають обов’язкової вимоги Пенсійного фонду про відеоідентифікацію пенсіонерів. У телеграм-каналі відомства нагадали, як проходить цей процес та які документи необхідно буде надати одержувачам пенсії.

Так, у Пенсійному фонді нагадують, що до списку необхідних документів входять паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України, а також, у разі потреби, свідоцтва про народження дітей, документ, що підтверджує повноваження законного представника та документ про посвідчення особи.

Якщо є потреба у допомозі близьких під час процесу ідентифікації відеозв’язку, то така допомога дозволяється, але в заяві попередньо потрібно буде вказати необхідність у персональному асистенті.

Якщо у отримувача пенсійних виплат виникли якісь питання щодо процесу відеоідентифікації, то потрібну інформацію можна отримати на офіційному сайті Пенсійного фонду України. Для цього потрібно зайти в розділ “Послуги”, далі натиснути на кнопку “Пенсії”, та ознайомитись з матеріалом у розділі “Фізична ідентифікація внутрішньо переміщених осіб”. Крім того, можна поставити запитання за телефонами 0800 503 753, (044) 281 0870, (044) 281 0871, або переглянути відповідний ролик у YouTube-каналі відомства.

Рішення про проходження відеоідентифікації буде надіслано на електронну пошту одержувача пенсії або його законного представника, адресу якої потрібно буде вказати в заяві. Також результат відеоідентифікації можна побачити в особистому кабінеті на сайті Пенсійного Фонду у розділі “Мої звернення”.

Джерело.

Close