facebook

“Ухилянтів” почнуть подавати в розшук: нардеп розповів про нові правила – буде повномасштабний вилов

Ухилянтів подадуть у розшук

Нашумілий законопроект про мобілізацію постійно поповнюється новими правками і тепер народні депутати пропонують подавати у розшук тих військовозобов’язаних, які ухиляються від служби. Про це пише телеграм-канал Труха Україна.

Про нову норму покарання для ухилянтів розповів народний депутат України Вадим Івченко. За його словами, тих чоловіків, які завзято відмовляються з’являтися до ТЦК для проходження Військово-лікарської комісії та направлення на військову службу, подаватимуть у розшук. Щоправда, перед цим ухилянти мають тричі отримати повістку.

Окрім цього, планується і посилення адміністративної відповідальності за ухилення українців від служби. Так, після першої повістки та її ігнорування буде накладено перший штраф, друга повістка без подальшої явки до ТЦК спричинить більш високий штраф, а після третьої повістки дані про ухилянта будуть передаватися в розшук.

“Якщо ти отримав першу повістку, цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з’явився вдруге за повісткою у ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф. А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш і так далі, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватись і в розшук”, – зазначив Вадим Івченко.

Також народний депутат зазначив, що затвердження цієї норми для покарання ухилянтів стане можливим лише після того, як комітет нацбезпеки та сесійна зала Верховної Ради розглянуть та схвалять другий варіант законопроекту про мобілізацію.

“Я впевнений, що професійні депутати правоохоронного комітету (це не комітет нацбезпеки) розглядатимуть відповідні пропозиції”, – додав Вадим Івченко.

Джерело.

Close