facebook

Пенcія 200 тис. грн: нaзвано особливу кaтегорію укpаїнців з макcимальними виплaтами

Середній розмір пенсії в Україні після березневої індексації становить 5717 грн.

Однак деякі пенсіонери одержують від держави виплати, які багаторазово перевищують цю суму.

Стало відомо, кому держава надає понад 200 тис. грн на місяць.
Пенсія 200 тис. грн: названо особливу категорію українців з максимальними виплатами – today.ua
Особлива категорія пенсіонерів – це колишні судді.

Відомо, що вони одержують близько 100 тис. грн на місяць. Але це середня пенсія, а деяким суддям на заслуженому відпочинку виплачують понад 200 тис. грн.

Відомо, що у період з 2021 по 2023 рік – за три роки – виплати колишнім суддям підвищили на 30 тис. грн.

Відповідні дані надав Пенсійний фонд на запит “Обозревателя”. Наприклад, колишній голова Верховного суду Ярослав Романюк подав декларацію за 2023 рік.

Він зазначив, що отримав від ПФУ 2 937 027 грн. Таким чином, щомісячна пенсія колишнього служителя Феміди склала 244,7 тис. грн.

Нагадаємо, що решта українців отримують пенсію, максимум якої обмежений десятьма прожитковими мінімумами для осіб, які втратили працездатність. Сума складає 23 610 грн.

Конституційний суд ухвалив рішення, що обмежувати пенсії суддів буде неправильно, тому для них продовжують діяти особливі умови. Це викликає невдоволення у суспільстві, але ситуація не змінюється.

Розмір пенсії колишнього судді безпосередньо залежить від стажу його роботи. На виплату також впливає заробітна плата, яку одержують чинні судді.

Мінімальна пенсія ексслужителя закону становить 50% від зарплати. За наявності стажу понад 20 років пенсія за кожний наступний рік трудової діяльності пенсія збільшується на 2%.

Пенсія 200 тис. грн: названо особливу категорію українців з максимальними виплатами

Максимальний розмір виплати не може перевищувати 90% зарплати судді. Для цього йому потрібно опрацювати 40 років.

Щодо решти пенсіонерів, то найвищі пенсії надають жителям Києва – понад 7000 грн, а найнижчі – мешканцям Тернопільської області – близько 4000 грн.

Нагадаємо, що українські військові пенсіонери вже відсудили до Пенсійного фонду десятки мільярдів гривень. Розмір заборгованості постійно зростає і вже сягнув 66 млрд грн.

 

Джерело.

Close