facebook

Не протрималися й п’яти днів: польські фермери не блокують кордон із РФ — озвучено причину…

Через пасхальний тиждень польські фермери вирішили не блокувати кордон з Росією.

У середу, 20 березня, польські фермери почали блокувати кордон із Росією в районі пропускного пункту Гжехотка, а через п’ять днів заявили, що тимчасово відмовляються від блокування.

Вчора, 24 березня, ресурс Польське радіо повідомив про те. Що фермери вирішили цей тиждень присвятити себе великодньому святу.

З 20 березня в районі Гжехотки польські фермери пропускали машини з РФ по одній на годину.

Як виявилося, представник Вармінсько-Мазурської сільгосппалати Єжи Салітра був здивований новиною, що з РФ до ЄС надходить дуже багато різних товарів.

Салітра заявив, що країни ЄС досі закуповують зерно з РФ, незважаючи на той факт, що вони засудили війну проти України та запровадили вже не один пакет санкцій. Відомо, що через польський кордон РФ перевозився як скраплений газ, а й звичайний.

Ще 20 березня протестувальники погрожували перекрити кордон на місяць, але у зв’язку зі святом поки що вирішили відкласти справу на потім.

Цього ж дня польські фермери розблокували пункт пропуску “Медика-Шегіні”, а з 21 березня обіцяли не блокувати “Зосин-Устилуг”. При цьому ще вчора польські фермери заявили про повну блокаду “Ягодина” та “Рави-Руської” для українських перевізників.

Джерело.

Close