facebook

ТЦК на фронт! Рішення готове: підтримала вся РАДА – більше не відсиджуватимуться, повістки в руки!

Вже неодноразово лунала думка, що співробітників ТЦК потрібно відправляти на фронт. Тому, у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування розповіли, що їх співробітники також залучаються до бойових завдань, а думка, що їх працівники тільки роздають повістки – неправдива.

Зокрема, у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування зазначили, що ТЦК та СП є складовою Збройних Сил України. Зокрема, співробітники ТЦК беруть участь в утилізації «Шахедів» у складі мобільних вогневих груп ППО.

Там також зауважили, що до ТЦК переводяться ті бійці, які за станом здоров’я не можуть виконувати обов’язки у бойових підрозділах.

Окрім того, військовослужбовці ТЦК переводяться до бойових підрозділів. Там також заявили, що співробітники ТЦК у складі зведених підрозділів залучаються до виконання бойових завдань.

Зазначається, що вони виконують завдання ППО у складі мобільних вогневих груп. Водночас там зауважили, що ТЦК включає як цивільних громадян, так і військовослужбовців. Цивільні працівники не мають уніформи і зброї, у той час, як військовослужбовці мають їх.

Додамо, що в оновленому законопроєкті про мобілізацію, поданому до Ради, пропонують також залучити поліцейських і працівників інших правоохоронних органів до військової служби.

Керівник Нацполіції Іван Вигівський відреагував на це, та сказав що рано чи пізно це мало статись.

«Ми розуміємо, що якщо ситуація на фронті буде ускладнюватися, воювати доведеться всім, бо це конституційний обов’язок кожного громадянина, а не лише поліцейських, рятувальників чи представників інших силових структур. І ми готові до виконання будь-яких завдань з оборони країни», – сказав він.

Джерело.

Close