facebook

До 22 років можна буде виїжджати за кордон: у Кабміні затвердили нові правила

Студентам дозволяти залишати межі країни, але не всім


Сьогодні Кабмін ухвалив зміни щодо перетину державного кордону. Наразі студенти-бакалаври від 18 до 22 років (магістри медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування), які навчаються в університетах в Україні, зможуть виїжджати за кордон на стажування, розповів нардеп Олексій Гончаренко.

“Академічна мобільність – можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання або стажування, щоб здобути нові знання та досвід. Для університетів це також спосіб зміцнити партнерства з іноземними установами”, – також зазначив міністр освіти Оксен Лісовий.

Він додав, що через воєнний стан у програмах академічної мобільності беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися із цим питанням до президента Володимира Зеленського. Сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм терміном на один семестр.

“Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від навчального закладу, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме “, – наголосив міністр.

Для того, щоб взяти участь у програмі академічної мобільності, необхідно мати високі бали та виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми, наголосив Лісовий.

Джерело.

Close