facebook

ООН, НАТО, ЄС – СЛУХАЙТЕ! Екстрене звернення: Зеленський влупив зі сль0замu: СТРАШНА ТРАГЕДІЯ!

Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Дмитро Лубінець, направив офіційні листи до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо відео, на якому зафіксований інцидент страти українських військовополонених силами РФ. Це чергова трагедія для України та страшний злочин РФ.

«Щодо чергового порушення РФ норм міжнародного гуманітарного права негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації задокументували цей факт. Це має стати доказово базою для трибуналу над злочинцями», – зазначив він у телеграмі.

Омбудсмен підкреслив, що «вбивства військовополонених є порушенням Женевської конвенції та тяжким міжнародним злочином, а такі випадки стали системною практикою російських загарбників».

На переконання Лубінця, «світова спільнота має дати Росії чіткий сигнал – сліди воєнних злочинів не вдасться приховати».

Він нагадав, що «воєнні злочини не мають строку давності».

Водночас, керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла про те, що деталі щодо цього інциденту ще встановлюються.

Гуменюк наголосила, що дійсно по такому відео важко ідентифікувати людей. Тож ситуацію уточнюють, розбираються з нею, звісно, разом з правоохоронними органами.

«Те, що такі випадки вже відбувалися не один раз, коли беззбройних військовослужбовців, зокрема, військовополонених, ворог розстрілював, ми вже фіксували такі факти на інших ділянках фронту», – розповіла спікерка.

Додала, що всі випадки ретельно документуються й дійсно лягають в основу подальшого кримінального провадження, зокрема, до міжнародного трибуналу.

Наостанок Гуменюк наголосила, що навіть при спробах окупантів збільшити кількість штурмових груп та проведення атак з різних напрямків, ці заходи також не призвели до бажаного результату. За одну добу було зафіксовано 16 штурмів, проте російські сили не змогли досягти значних успіхів, втративши близько 60% свого особового складу і повертаючись ні з чим.

Джерело.

Close