facebook

Штрафи понад 17000 грн: за прогули у школі — у батьків очі на лоба полізли

За прогули у школі можуть оштрафувати на 17 тис. грн


Батьків за те, що їхня дитина прогуляла школу або була відсутня на уроках без поважної причини, можуть оштрафувати на 17 тис. грн, повідомляє Obozrevatel.

Чимало українців виїхали через повномасштабну російську військову агресію за кордон. Більшість із них — жінки з дітьми.

Багато українських дітей там вже відвідують школу. Тому батькам варто знати, в яких країнах Європи та на скільки можуть покарати за прогул школи чи відсутність школяра на уроках без поважної причини.

Наприклад, у Великій Британії пропонують збільшити штраф для батьків за те, що вони забирають дітей зі школи протягом навчального процесу.

Уточнюється, що йдеться про випадки, коли батьки посеред навчального року, а не на час канікул вирішили сім’єю поїхати на відпочинок. Причиною такого вибору є те, що відпустка в такий час може коштувати дешевше.

Якщо школяр у Британії не ходить до школи протягом п’яти й більше днів, батьки мають заплатити від 60 фунтів стерлінгів (близько 3 тис. грн) штрафу.

Мало того, якщо штраф не заплатити протягом 21 дня, то за кожен день сума складатиме 120 фунтів (близько 6 тис. грн). Якщо гроші не надійдуть протягом 28 днів, то на дорослих може чекати суд і позбавлення волі до трьох місяців.

В Австрії, якщо учень не відвідує школу понад три дні, батьки можуть зіткнутися зі штрафом від 110 до 400 євро (від 4600 до 17 тис. грн) або позбавленням волі на строк до двох тижнів.

У Франції, навпаки, дозволяється відсутність дитини з багатьох причин, у тому числі якщо сім’я серед навчального року вирішить виїхати в іншу країну.

Але якщо батьки не подадуть інформацію про пропуски або збрешуть, тоді можуть отримати штраф у розмірі 135 євро (близько 6 тис. грн). Якщо перепустки заважають навчанню школяра, це може загрожувати двома роками ув’язнення та штрафом у розмірі до 30 000 євро (понад мільйон гривень).

У Німеччині батькам можна отримати штраф за те, що вони забирають дітей зі школи без дозволу директора. Повторні випадки можуть призвести до відповідальності. Штрафи залежать від розміщення федеральної землі та варіюються від 35 до 2500 євро на день (1400 – 106 тис. грн).

В Угорщині навчальний рік ділиться навпіл і протягом кожної половини школярі можуть не ходити на уроки без причини протягом п’яти днів. Але й у такому разі батьки мають отримати дозвіл в адміністрації школи.

В Італії батьки можуть отримати штраф у 30 євро (1200 грн) за те, що забрали дитину зі школи.

У Нідерландах за прогул школи можуть покарати штрафом у розмірі від 100 євро (понад 4 тис. грн) на день, до 600 (понад 25 тис. грн) євро на сім’ю за один тиждень та 900 євро (близько 40 тис. грн) через два тижні.

У Норвегії директор школи може дати відпустку до двох тижнів, якщо це відповідає інтересам навчання дитини. У цій країні теж батькам забороняється без дозволу забирати дитину зі школи.

В Іспанії батьків покарають у тих випадках, коли дитина пропускає понад 20% занять на місяць. Суми становлять від 1500 євро (близько 63 тис. грн).

У Швеції учням початкової школи дають коротку відпустку для “певних поїздок, сімейних урочистостей чи релігійних свят”, але не більше 10 днів протягом навчального року і потрібно це узгодити з директором школи.

Джерело.

Close