facebook

Стосується всіх мешканців сіл та райцентрів: держава поверне 25% від вартості покупок – як отримати

Держава поверне аграріям гроші за техніку


Українська держава націлена на активну підтримку аграріїв та вітчизняних виробників сільськогосподарської техніки, тому в Україні було запущено програму повернення грошей представникам аграрного сектору, які придбають таку техніку або спеціальне обладнання. Про це повідомляється в урядовому телеграм-каналі.

Так, в українському уряді оголосили про те, що аграрії, які вклали гроші у купівлю сільськогосподарської техніки від виробників із відповідного Переліку, зможуть отримати часткову грошову компенсацію. Ця компенсація виплачуватиметься в рамках програми “Зроблено в Україні”.

Ця програма передбачає повернення українським аграріям 25% вартості придбаної техніки, якщо вона буде обрана з відповідного Переліку. Примітно, що в цьому Переліку нині входять 964 номенклатурні позиції продукції 21-го українського виробника сільгоспмашин та обладнання. Таким чином держава має намір підтримати не лише аграріїв, а й вітчизняних виробників спеціальної техніки та обладнання.

В уряді наголошують, що для отримання грошової компенсації представники аграрного сектору мають обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, далі здійснити купівлю необхідної сільськогосподарської техніки чи обладнання, і лише після цього вони можуть подати заявку до уповноваженого банку та супроводжувати її документами, які це підтверджують.

У той же час, перший віце-прем’єр-міністр України Юлія Свириденко розповіла про те, що дана програма вже зарекомендувала себе в дії раніше.

“Програма компенсації аграріям довела свою надзвичайну ефективність у попередні роки. Частка української продукції на внутрішньому ринку за період 2017-2021 років зросла вдвічі через створений попит та цінову перевагу. Обсяг виробництва зріс з 5 до 12 тис. одиниць, половина з яких експортувалася Програма сприяла надходженню інвестицій у галузь, створенню робочих місць та додаткових доходів до бюджетів усіх рівнів”, – зазначила Юлія Свириденко.

Крім того, за її словами, підтримка дозволить збільшити на ринку пропозицію вітчизняної техніки та обладнання вдвічі, запустити виробництво нових найменувань і посилить інтерес інвесторів до галузі.

Джерело.

Close