facebook

ЕКСТРЕНО зранку! Він врятував Україну – за спиною світу: США на ноги. Зеленський так ще не радів!

Адміністрація Байдена за спиною конгресу береться за механізми передачі допомоги ЗСУ.

Протягом останніх шести місяців США утримувалися щодо прийняття закону про негайне фінансування допомоги Україні у воєнний час, проте цей період швидко наближається до завершення. Політичні сили в США, включаючи прихильників Трампа, вперше згодні проголосувати стосовно невідкладної допомоги Україні, і ймовірно, цього тижня процес рухатиметься вперед. Проте немає гарантій, що ситуація не повториться – наприклад, у наступному бюджетному циклі.

Через це Байден підключає план «Б» — адміністрація Байдена дійсно все ще має повноваження надати Україні озброєнь на $4 млрд.

Крім цього у Байдена вже є механізм за допомогою якого Пентагон може передавати союзним і дружнім країнам військове майно, якого більше не потребує американська армія. Для України такий механізм передачі озброєнь — рятувальне коло.

Ще одна опція – використання активів Центробанку РФ, які були заморожені в ЄС та США у перші тижні повномасштабного вторгнення. Що найцікавіше — США вже можуть допомогти використати частину заморожених російських активів на допомогу Україні, при цьому стимулюючи європейських партнерів бути більш рішучими у цьому напрямку.

Тож навіть без ухвалення нового фінансового пакета США мають три альтернативні можливості підтримати Україну в обхід Конгресу на коротко- та середньострокову перспективу. Байден бере все у свої руки,фактично зараз він вирішує долю ЗСУ на полі бою.

Джерело.

Close