facebook

Несподіваний спосіб мобілізації чекає на чоловіків, ухилянти не були готові до такого: повістки і ТЦК у 2024 році

В Україні стартувала “м’яка” мобілізація. Особливості лояльного призову до ЗСУ вказали у Reuters.

Як інформує “Today.ua”, зазначено, що чоловіків закликають приєднатися до армії, обравши собі спеціальність у рекрутингових центрах, які відкривають по всій Україні.

Вказано, що примусова мобілізація супроводжується гострою критикою з боку громадськості, військові підрозділи та чиновники намагаються залучити людей більш м’якими способами. Тому що так чи інакше потрібно поповнювати лави бійців для ефективної боротьби з російськими окупантами.

Повідомляється, що такий призов проводиться на сайтах пошуку роботи і в аутрич-центрах, соціальних мережах, а також на рекламних щитах. Українцям пропонують нововведення в умовах воєнного стану – обрати підрозділ ЗСУ, а також свою посаду відповідно до навичок. Також можна визначити термін служби.

За словами заступника міністра оборони Наталії Калмикової, військові планувальники визнають, що в демократичній країні надання певного вибору може бути основним для поповнення армії. Вона уточнила, що наразі до захисту держави приєднаються цивільні особи, а не військові. Тому що вони звикли до вибору.

У Reuters нагадали, що потік добровольців, який утворився відразу після повномасштабного вторгнення рашистів, вичерпався. Зараз багато чоловіків прагнуть ухилитися від мобілізації, виїхати за кордон або знайти інший спосіб уникнути призову, щоб не опинитися в окопах.

Як відомо, в Україні ухвалили новий закон про мобілізацію. Погоджено багато змін, зокрема формування електронного кабінету військовозобов’язаного. Чоловіки зможуть оновлювати свої облікові дані для ТЦК.

Джерело.

Close