facebook

ТЦК почали активно вилучати авто у людей: військком забирав їх собі – людей приголомшили деталями

Представник ТЦК постане перед судом


Кричущий випадок свавілля представника запорізького військкомату, який самовільно вилучив транспортні засоби на свою користь під виглядом мобілізації авто на потреби військових, закінчиться розглядом у суді. Державне бюро розслідувань у Телеграм повідомило про завершення розслідування у цій справі.

Співробітниками Державного бюро розслідувань було завершено розслідування у справі урядовця Центрального об’єднаного районного ТЦК та СП Запоріжжя. Розслідування показало, що представник ТЦК вилучив кілька автомобілів на свою користь, не маючи повноважень та відповідних документів. У зв’язку з цим посадовець відповість за свої дії перед судом.

Розслідування показало, що ще у березні 2022 року офіцер військкомату, який відповідав за мобілізацію транспортних засобів, у супроводі озброєних військовослужбовців прибув на автомобільну стоянку, яка за фактом не перебувала у територіальній юрисдикції військкомату. На стоянці були транспортні засоби, що належали підприємствам.

Повідомляється, що незважаючи на відсутність власників підприємств на стоянці, офіцер військкомату з порушеннями вилучив кілька автомобілів, ключі від яких на той момент знаходилися у водія, що був на стоянці. Зокрема, представнику ТЦК вдалося заволодіти чотирма вантажівками та мікроавтобусом, загальна вартість яких оцінюється майже у 11 мільйонів гривень.

У Державному бюро розслідувань зазначили, що чиновник військкомату не мав встановлених лімітів вилучення транспортних засобів та відповідних документів від місцевої влади, яка регламентувала б мобілізацію транспортних засобів для цих підприємств.

Джерело.

Close