facebook

З 1 червня в Україні зросте вартість комуналки: стало відомо, як зміниться тариф на газ

В Україні вже з 1 червня зросте вартість комуналки. У багатьох водоканалах зростуть тарифи на воду і каналізацію. Однак основне підвищення буде пов’язане з тарифом на електроенергію. З’явилися відомості, що його також підвищать уже з 1 червня. Водночас, тариф на газ залишиться незмінним.

Про це повідомляє профільне видання ГазПравда.

Усі 12 компаній-постачальників, які зараз присутні на ринку газу, оприлюднили свої тарифи. Як видно з публікації, тарифи на газ у всіх залишаться незмінними: від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. При цьому переважна більшість українських побутових споживачів, як і раніше, купуватимуть газ у Нафтогазу по 7,96 грн. Адже саме Нафтогаз обслуговує 98% населення.

Ба більше, чинні тарифи на газ зберігатимуться ще принаймні до закінчення наступного опалювального сезону, тобто до кінця квітня 2025 року. Лише у двох компаній із дванадцяти, ТОВ Галнафтогаз і ТОВ Еру людям, термін закінчення чинних тарифів записаний кінцем серпня 2024 року. Утім, вони погоди на ринку газу не роблять.

Водночас, незмінними поки що залишаться тарифи на гарячу воду. Їх вдається утримувати завдяки тому, що підприємствам теплової комунальної енергетики зберегли пільговий тариф, за яким вони купують у Нафтогазу газ для виробництва тепла та гарячої води. Утім, чи залишаться тарифи на тепло та гарячу воду незмінними також до кінця квітня 2025 року, наразі невідомо.

Джерело.

Close