facebook

На РФ істеpика! Низка кpаїн вже напpавила своїх війcькових до Укpаїни

Низка країн вже направила своїх військових до України.

Про це заявила прем’єрка Естонії Кая Каллас Вона розповіла, що вони задіяні в тренувальних місіях.

Здебільшого це інструктори, які навчають українських військових.
Кая Каллас зауважила, що союзники по НАТО не повинні боятися відправляти військових для тренування в Україну.

Саме такі рішення не втягнуть Альянс у війну з росією – вважає прем’єрка Естонії.
Каллас зазначила, що якщо російські війська атакуватимуть навчальний персонал, це не призведе до автоматичного спрацювання статті 5 НАТО.

“Я не можу собі уявити, що якщо там хтось постраждає, то ті, хто відправив своїх людей, скажуть: “Це стаття 5. Давайте … розбомбимо Росію”. Це не так працює. Це не відбувається автоматично. Тому ці страхи не мають під собою підстав”, – пояснила прем’єрка Естонії.

“Якщо ви посилаєте своїх людей допомагати українцям. .. Ви знаєте, що в країні війна. Тому ви ризикуєте”, – додала вона.

Нагадаємо, диктатор путін пригрозив ядерними ударами після заяви Макрона про західні війська в Україні.

він заявив про реальну загрозу конфлікту з використанням ядерної зброї – “а значить, знищення цивілізації”.

Т.з президент росії володимир путін пригрозив ядерними ударами після заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення західних військ до України.

Свої погрози очільник кремля озвучив під час звернення до росіян ще до т.з свого переобрання.

“Ми пам’ятаємо долю тих, хто колись направляв свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть набагато трагічнішими”, – пригрозив російський диктатор.

путін продовжив, наголосивши, що “вони повинні зрештою розуміти, що в нас теж є зброя – та й знають про це, зараз тільки я сказав – теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території”.

“Все, що вони вигадують зараз, чим лякають увесь світ, що це реально загрожує конфліктом з використанням ядерної зброї – а значить, знищенням цивілізації. Вони чогось, цього не розуміють чи що?” – заявив т.з. президент рф.

Джерело.

Close