facebook

Долар перетнув психологічну межу, ситуація в обмінниках набирає обертів: чи треба українцям негайно міняти гроші

Національний банк України (НБУ) традиційно наприкінці тижня опублікував офіційні курси іноземних валют на понеділок, 27 травня. Долар вкотре оновив історичний максимум і перевищив 40 гривень.

Як інформує ” Today.ua”, 40,1153 гривні за 1 долар – такий курс американської валюти встановив Нацбанк на 27 травня. Вона додала 0,1948 грн до сьогоднішнього курсу, який також був рекордно високим.

Офіційний курс євро регулятор встановив на рівні 43,491 гривні, що також є рекордом. Європейська валюта додала 17 копійок.

На міжбанку долар за добу додав 19 копійок і також переступив психологічний рубіж 40 грн. Його курс встановлено на рівні:

купівля – 40,15 грн/долар; продаж – 40,18 грн/долар.

Готівковий курс американської валюти також продовжує зростати. Долар додав 10 копійок та продавався по 40,25 гривні.
Нагадаємо, до Києва з візитом прибула делегація Міжнародного валютного фонду. Повідомляється, що представники МВФ уже провели переговори з українською владою.

Оцінки Кабміну та МВФ щодо середньорічного курсу долара в Україні практично збігаються. Міжнародний валютний фонд раніше прогнозував його на рівні 41 грн/долар, уряд – 40,7 грн/долар.

У Кабінеті Міністрів очікують, що до грудня американська валюта підніметься до значення 42,2 грн/долар, проте фінансові експерти зазначають, що це найбільш песимістичний прогноз.

Нагадаємо, що в обмінниках восени 2022 року долар підіймався до 42 гривень. НБУ тоді зафіксував його на рівні 36,6 грн/долар. Через рік регулятор відмовився від фіксованого курсу і перейшов до політики “керованої гнучкості”.

Джерело.

Close