facebook

Бронь за гроші скасували: людей додавлять податками

Українська влада вирішила відмовитися від ідеї бронювання від мобілізації за гроші


В офісі Президента відмовилися від ідеї так званого економічного бронювання від мобілізації. Очікуване підвищення податків певною мірою вплинуло на те, що цю ідею не буде реалізовано, пише “РБК-Україна” з посиланням на джерело в ОП.

Співрозмовник видання зазначив, що відмовитись від такої ідеї було вирішено через те, що Генштаб побоюється, що “економічне бронювання” не вирішить проблему з нестачею кадрів, буде сприйнято як офіційний відкуп від мобілізації і лише спричинить негативну реакцію в армії.

“Поки що від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб. Але 5 млрд доларів, які через це не потраплять до бюджету, потрібно чимось покрити. Думаю, зростання податків частково вирішить цю проблему”, – сказав співрозмовник. видання у ОП.

У Генштабі відмовилися коментувати ЗМІ свою позицію щодо “економічного бронювання”, пославшись на те, що це питання не в його компетенції.

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетьманцев вважає, що питання бронювання та підвищення податків взагалі не пов’язані.

“Підвищення податків буде в будь-якому випадку – іншого джерела немає”, – сказав він у коментарі виданню.

Джерело.

Close