facebook

Виживайте як хочете: деяким пенсіонерам надбавок не буде – кому не пощастило

Деяким пенсіонерам надбавок не буде


Під час весняної індексації не всім українцям похилого віку підвищили пенсії. Для деяких виплат залишилися замороженими, їх міняти не має права згідно із законодавством. Про це повідомляє 24tv.

Кому і чому не підвищили пенсію у 2024 році
Для деяких категорій цього року не сталося індексації. Все тому, що відповідно до законодавства, для людей, які вже нагромадили пенсію під час останніх економічних змін та вийшли на пенсію протягом останніх 3 років, пенсії залишають незмінними.

До цього переліку входять ще й пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, а також пенсіонери з високим рівнем пенсії. Це через те, що держава ще раніше збільшила розмір доплати мінімальної пенсії.

Мінімальна зарплата у 2024 році становить 8000 гривень. Відповідно, мінімальна пенсія має бути 3200 гривень, але її встановили на рівні 3370 гривень. Для осіб, які досягли віку 65 років та не мають необхідного страхового стажу, мінімальні пенсійні виплати встановили на рівні 2725 гривень.

Пенсіонери, які не отримали підвищення після індексації, можуть розраховувати на надбавку після досягнення 70 років. Її нараховують автоматично на місяць досягнення такого віку. Згодом розмір такої доплати збільшується – від 300 до 570 гривень залежно від віку.

Кому у березні виплатити великі пенсії
Щорічна індексація відбулася у березні та її було проведено для майже 10 мільйонів українців похилого віку.

Пенсії цієї весни підвищили у 1,079 разів. Це збільшило виплати майже на 8%.
Мінімальний розмір підвищення пенсії становив 100 гривень,
Максимальний – 1577 гривень.
Підвищили пенсії з інвалідності через втрату годувальника, пенсії військовослужбовців, науковців та державних службовців, а також чорнобильські пенсії.

Джерело.

Close