facebook

ТЦК більше не зможе загнати вас у штурмовики: правила мобілізації радикально змінили – вивчіть перед походом до військового

Правила мобілізації змінили, що потрібно знати

10 червня набули чинності чергові зміни у процесі рекрутингу у ЗСУ. Про це повідомляє Харківський ОТЦК та СП на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Згідно з інформацією, тепер усі громадяни, які заздалегідь обиратимуть собі посаду та підрозділ та добровільно приєднуватимуться до війська з мобілізації після проходження ВЛК, направлятимуться до спеціальних батальйонів резерву.

На базі цих батальйонів рекрути проходитимуть базову загальну військову підготовку або будуть відправлені на проходження підготовки до Навчальних центрів у відрядження. Після навчання вони будуть направлені до обраних підрозділів на службу відповідно до Рекомендаційних Листів Наказом Головнокомандувача на переклад.

Таким чином, нові правила унеможливлюють «хибний» розподіл під час випуску з Навчальних Центрів та інші «казуси», оскільки у разі потрапляння на БЗВП до НЦ — рекрути вже будуть перебувати у статусі військовослужбовців військових частин батальйонів резерву.

Як проходитиме заклик добровольців щодо мобілізації:

1.⁠ ⁠Вибір посади та підрозділи, відправка резюме

2.⁠ Запрошення на співбесіду, успішне проходження відбору

3а. Якщо ваш підрозділ пріоритетний — одразу отримання Рекомендаційного Листа від підрозділу

3б. Якщо ваш підрозділ непріоритетний — погодження підрозділом вашого призначення у ГенШтабі, після чого отримання Рекомендаційного Листа від підрозділу

4.⁠ ⁠Візит до ТЦК разом з Рекомендаційним Листом, проходження ВЛК

5.⁠ ⁠Відправка до батальйону резерву та зарахування до його складу

6а.⁠ ⁠Якщо є відповідна навчальна база у конкретного батальйону резерву — проходження БЗВН на базі батальйону

6б. Якщо відповідної спроможності на базі батальйону резерву немає — відправлення у відрядження на навчання до НЦ та подальше повернення з відрядження до батальйону резерву після завершення БЗВН

7.⁠ ⁠По завершенні навчання — переказ Наказом ЦК до вашого підрозділу відповідно до Рекомендаційного Листа та зарахування до складу відповідної військової частини

Як і раніше, важливо контролювати статус пріоритетності підрозділу, про що ви зможете дізнатися після співбесіди. І контролювати видачу Рекомендаційного Листа вам лише після погодження підрозділом вашого призначення у ГШ.

Варто звернути увагу: ці зміни стосуються як пріоритетних, так і непріоритетних підрозділів ЗСУ та саме тих добровольців, які приєднуються до армії з мобілізації.

Алгоритм залучення добровольців до ЗСУ на контрактну службу залишається без змін.

Рекрути, які потрапили до Навчальних центрів до 10.06, закінчать заклик за процедурою відповідно до попередньої Директиви.

Джерело.

Close