facebook

ПриватБанк почав видавати гроші на електрику: хто і як може оформити та забути про відключення

ПриватБанк почав видавати гроші на електрику – хто і як може оформити

ПриватБанк приймає заявки на кредитування енергогенерації за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%”. Про це повідомили на офіційній сторінці банку в соціальній мережі.

Так от, там мова йде про таке:

ПриватБанк вже приймає заявки від корпоративних клієнтів та МСБ на фінансування будівництва та улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок за державною програмою доступних кредитів “5-7-9%”.

Як повідомив член правління ПриватБанку з питань МСБ Євген Заіграєв, розширення Урядом можливостей програми доступного кредитування бізнесу дає можливість корпоративним клієнтам та представникам МСБ отримати пільгове фінансування на придбання та установку обладнання енергогенерації. Що у свою чергу дозволить підтримувати та розвивати виробництво в умовах дефіциту енергії та активно розвивати ринок малої розподіленої генерації.

Нагадаємо, 18 червня 2024 року Кабінет Міністрів України розширив можливості державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Тепер її коштом підприємці зможуть придбати та встановити електрогенераційні установки, які працюють на газу.

Отримані за програмою кредитні кошти клієнти банку зможуть витратити на фінансування будівництва та улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок. Максимальна сума пільгового кредиту на відповідні цілі становить до 150 млн гривень.

Програма “Доступні кредити 5-7-9%” також передбачає можливість для бізнесу використати кредитні кошти на придбання сонячних та вітрових електростанцій, а також обладнання для накопичення електричної енергії. Подати заявку на отримання кредиту в ПриватБанку можна на сайті банку https://privatbank.ua/business/5-7-9.

Основне про держпрограму “Доступні кредити 5-7-9”
Державну програму «Доступні кредити 5-7-9» створили за ініціативою Президента України та Кабміну, щоб підтримати розвиток малого бізнесу.

ФОП або юридична особа, що є учасником програми «Доступні кредити 5-7-9», може отримати позику до 50 млн грн на строк до 3 або до 5 років, залежно від цілей фінансування.

Крім того, ставки 7 та 9% можна зменшити, створюючи нові робочі місця. Так, за кожного найнятого працівника бізнес отримує знижку 0,5% річних. Проте зауважте, що ставка не може бути нижчою за 5% річних.

Пільговий державний кредит «5-7-9» для бізнесу дають з певною метою. Це може бути:

купівля та ремонт приміщень;
придбання чи модернізації основних засобів;
придбання прав інтелектуальної власності;
рефінансування наявної заборгованості.
Переваги
Знижена % ставка

Здешевлення вартості кредиту для суб’єктів підприємництва завдяки наданню державної фінансової підтримки з можливістю зниження % ставки за умови створення нових робочих місць.

Зручний графік погашення кредиту

Погашення кредиту рівними частинами або адаптований графік. Спеціальний графік для агробізнесу.

Фінансування обігового капіталу

Поповнення обігового капіталу для придбання сировини, матеріалів та інших витрат, пов’язаних із господарською діяльністю підприємства.

Інвестування в розвиток підприємства

Високий темп економічного розвитку підприємства завдяки довгостроковому фінансуванню інвестиційних потреб бізнесу.

Джерело.

Close