facebook

Мобілізація по-новому: чоловікам 60+ доведеться з’явитись у ТЦК – вік уже не аргумент

Чоловікам старше 60 доведеться з’явитися до ТЦК, що відбувається


В Україні й надалі триває як військовий стан, так і мобілізація. Усі знають, що граничний поріг для призову – 60 років. Однак з’явилася інформація, що чоловікам 60 років і старше необхідно буде з’явитися до ТЦК. Про це повідомляє Знай.

Згідно з інформацією, з’явитися в ТЦК чоловікам старше 60 років необхідно у разі перетину кордону. Щоб не зіткнутися з неприємними ситуаціями на кордоні, важливо знати, які кроки необхідно зробити перед виїздом.

Для чоловіків віком понад 60 років важливо знятися з військового обліку. Це можна зробити в ТЦК та СП. Адвокат пояснив, що без цього документа виїзд за кордон може бути неможливим. Військовий облік є підтвердженням того, що чоловік не підлягає мобілізації, що значно спрощує процедуру перетину кордону.

На кордоні можуть попросити документи, що засвідчують особу, та документ про зняття з військового обліку. Як зазначив адвокат, це залежить від конкретного працівника митниці, але слід бути готовим до будь-якого розвитку подій.

У законодавстві чітко визначено умови, за яких можна залишити межі держави. Основними підставами є:

Визнання особи непридатним для служби в армії, навіть під час воєнного стану.
Надання відстрочки із правом виїзду за кордон.
Андрій Демченко, представник Державної прикордонної служби України, зазначив, що законодавство забороняє виїзд за кордон військовозобов’язаних чоловіків, навіть якщо вони мають подвійне громадянство.

Посольство США в Україні також підтвердило, що такі особи не можуть скористатися винятком для виїзду з України на підставі проживання за кордоном.

Джерело.

Close