facebook

Дожили: для українців скоро і це стане розкішшю

Кількість таксі в Україні зменшиться


Війна та мобілізація населення вносять свій відбиток практично у всі сфери в Україні: зростає дефіцит працівників на ринку праці, а ціни на багато послуг підвищуються. Так, в країні з цих причин зросла вартість витрат для таксистів, пише OBOZ.UA.

За словами голови правління Всеукраїнської ГО “Українська таксомоторна асоціація” Андрія Антонюка, на нове ціноутворення послуг таксистів впливають кілька факторів, головними з яких є брак кадрів через війну, зменшення доходів водіїв та зростання витрат на функціонування сервісів. До того ж неабиякий вплив мають і кілька великих онлайн-компаній, що домінують на ринку пасажироперевезень.

“Ринок таксі повністю контролюють кілька онлайн компаній. Як було 99% незаконних таксі, так вони і залишилися. Громадян привчили, що у них повністю вільний ринок. Якщо у вашому районі три машини і десять замовлень, то тариф цієї секунди має бути втричі вищим. “, – пояснив Андрій Антонюк.

Окрім цього, вартість проїзду в таксі визначається і ціною палива в Україні, яка зросла через курс валют на 30-40%. Також подорожчало обслуговування автомобілів, водіїв для яких теж не вистачає через мобілізацію.

Андрій Антонюк також зазначив, що таксисти в Україні почали заробляти менше, робота таксистом стала невигідною і назвав головні причини цього.

“Заробітки таксистів за час війни зменшилися. За час війни зросла витратна частина. Вартість обслуговування авто зросла, тому що запчастини імпортні, а курс гривні впав. Паливо зросло на 20-30%. Витратна частина зросла, а послуга зросла не суттєво. Заробітки таксистів впали”, – наголосив Андрій Антонюк і додав, що вигоду зараз мають лише онлайн-компанії, комісія у яких складає 25%.

Насамкінець він додав, що кількість таксі в Україні скоротиться, а також знизиться якість обслуговування та підвищиться небезпека для пасажирів.

Джерело.

Close