facebook

“Це завжди страшно”: Лайма Вайкуле пояснила, чому заспівала українською…

Артистка під час одного з виступів виконала нову українську композицію.

Знаменита латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка багато років гастролювала Росією, але стала на бік українців після 24 лютого 2022 року, планує представити нову україномовну пісню на фестивалі в Юрмалі. Артистка вже виступала з треком, яким розізлила росіян. Тепер вона пояснила, чому вирішила заспівати українською.

За словами знаменитості, вона захотіла спробувати щось нове для себе. Виконавиця співала різними мовами, зокрема, французькою, російською, англійською, латиською, але українською ніколи. Вайкуле розсекретила, що на фестивалі вона виконає пісню у дуеті з українським артистом Миколою Трубачем.

Лайма Вайкуле заспівала українською мовою

“Дуже красива пісня. Я співатиму її разом із Миколою Трубачем. Я вже порепетирувала в Литві. Думаю, що це буде хіт. Я дуже боялася співати українською, бо це завжди страшно. Українською я не співала. В чому щастя? В тому, що ми можемо бути різними й співати різними мовами. Я дуже рада, така горда”, – наголосила Лайма.


Текст до пісні писала не співачка. Вона зізналася, що композицію створив спеціально для неї композитор, але його особу не розкрила. Зірка каже, що “була в захваті”, коли вперше побачила текст треку.

На додаток, Вайкуле висловилася про українських музикантів. Співачка заявила, що саме в Україні завжди були найкращі артисти.

“Найкращі музиканти завжди були в Україні. Для мене було відкриттям стільки співаків, коли я співала на якійсь площі, і сиділа в гримерці, і чула, що один краще іншого. Неймовірно співали наживо, і не потрібно просто рот відкривати, вони можуть”, – додала виконавиця.

До слова, свою проукраїнську позицію Лайма продемонструвала ще у 2018 році. Тоді зірка відмовилася виступати в анексованому Криму навіть за великий гонорар. На початку повномасштабного вторгнення вона публічно засудила путінський режим та відреклася від РФ. Людей, які не мають власної позиції, вона зазвала “ідіотами”.

Джерело.

Close