facebook

Тотальне подорожчання оренди 1-кімнатних квартир: названо ціни на помешкання в різних областях

У більшості регіонів України стрімко дорожчає оренда 1-кімнатних квартир. Вартість житла максимально змінилася на Київщині. Стало відомо, які ціни пропонують на об’єкти нерухомості у різних областях.

Як інформує “Today.ua”, за даними маркетплейсу DIM.RIA, у Київській області оренда однокімнатних квартир у червні подорожчала найбільше – на 16% порівняно із травнем. У Черкаській області зростання цін становило 11%, а у Закарпатській – на 15%. Лідером за вартістю житла залишається Київ, там у середньому за місяць треба заплатити 17 771 грн.

Найдорожча оренда квартир – у наступних областях:

Полтавська – 15 057 грн; Львівська – 14 968 грн; Дніпропетровська – 14 682 грн; Волинська – 13 545 грн; Вінницька – 12 485 грн; Закарпатська – 12 175 грн; Київська – 12 038 грн; Рівненська – 12 021 грн; Черкаська – 11 455 грн; Івано-Франківська – 11 165 грн.

Найнижчі ціни пропонують в областях:

Миколаївська – 6060 грн; Харківська – 6044 грн; Сумська – 5520 грн; Херсонська – 3200 грн.
Минулого місяця кількість пропозицій на ринку варіювалася залежно від регіону. Найбільший приріст зафіксовано у Рівненській області (+32%), а найбільший спад – у Харківській та Чернігівській області (-21% та -75% відповідно).

Аналітики називають головною причиною літнього подорожчання оренда “однушок” в Україні суттєве зниження комунальних платежів – орендарі готові платити більше. Пік зростання цін очікується наприкінці серпня.

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак зазначила, що ринок оренди в Україні значно залежить від двох ключових моментів: новин з фронту та хвилі вимушеної внутрішньої міграції, а також від ситуації в енергетичній інфраструктурі. Українці частіше цікавляться квартирами на нижчих поверхах, відсутністю об’єктів критичної інфраструктури поруч, енергетичною незалежністю.

Також для орендарів є важливими район міста, вік будинку, наявність ремонту, кількість та якість меблів та побутової техніки, зокрема газової, а не електричної плити.

Нагадаємо, що українці відмовляються від квартир у новобудовах.

Джерело.

Close