facebook

В Україні жінок навчатимуть водити автобуси: що відомо

Ініціатива спрямована, зокрема, на подолання стереотипів та упереджень щодо професій.

В Україні запустять пілотний проєкт навчання жінок-водійок.

Про це йдеться на сайті Мінінфраструктури.

Play Video
Як пояснили в міністерстві, проєкт під назвою “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень” — це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок.

“Фактично це відповідь на дефіцит кадрів у сфері перевезень, спричинений повномасштабним вторгненням”, — йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, мета пілотного проєкту — забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів.

“Це перша ініціатива міністерства, спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і для подолання стереотипів та упереджень щодо професій. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників”, — розповів він.

Крім того, на пілотних комунальних підприємствах буде проведено цикл навчальних заходів щодо впровадження стандартів дотримання прав жінок на робочому місці, а також загального моніторингу дотримання прав жінок серед комунальних підприємств-учасників проєкту.

Джерело.

Close