facebook

Не більше цієї суми дозволять переказувати українцям: Нацбанк обмежить перекази між картками з 15 вересня

Національний банк вирішив обмежити грошові перекази між картками українців. Це відбудеться з 15 вересня. Названо встановлений ліміт грошових операцій на місяць.

Як повідомляє “Today.ua”, інформацією поділився заступник голови НБУ Дмитро Олійник. Він зазначив, що регулятор обмежить p2p-переказів (person-to-person – між фізичними особами) на рівні 100 тис. грн на місяць. Йдеться саме про вихідні платежі.

За словами топменеджера, ліміт не розповсюджуватиметься на волонтерські перекази. Як відомо, благодійники переймалися цим питанням, але Нацбанку вдалося врегулювати його.

“Волонтери будуть окремо. Банки будуть робити списки, вони зможуть ними обмінюватися. Плюс зараз найбільші волонтери ідентифіковані у банку, тому ми вбачаємо, що ймовірність виникнення проблем буде мінімальна”, – цитує Олійника “Економічна правда”.

Вказано, що про оголошення про обмеження буде оприлюднено у четвер, 15 серпня. І уже за місяць після публічного повідомлення зміни набудуть чинності – 15 вересня.

Нагадаємо, що голова Нацбанку Андрій Пишний у нещодавньому інтерв’ю казав про те, що рішення про обмеження грошових переказів між картками українців буде ухвалено до кінця цього тижня. Воно передбачене для боротьби із дропами або “грошовими мулами”. Йдеться про банківських клієнтів, які надають дані своїх рахунків третім особам. Ті використовують їх для відмивання коштів.
Обмеження, зокрема, базуватиметься на рішенні РНБО щодо протидії нелегальному гральному бізнесу та багатьом тіньовим фінансовим транзакціям. У НБУ вважають, що обсяги таких переказів можуть становити мільярди грн.

Джерело.

Close