facebook

Вже з вересня буде дуже важко: Мадяр попередив українців

Місяць тому уряд Китаю оголосив про обмеження з 1 вересня на вивіз з країни цілої низки товарів, дотичних до БПЛА. Про наслідки розповів відомий український військовий, командир 414 окремого полку ударних безпілотних авіаційних систем Мадяр.


“Приготуватись до нового випробування всім дотичним до застосування дронів. І воно буде неспіврозмірним з тимчасовими недопостачаннями боєприпасів. Іх (боєприпаси, не дрони) хоч час від часу підкидують Партнери. З дронами так не буде. Буде дорого та мало. Ну і пару десятків нових мільйонерів зʼявиться. Різних “мастей”. Маю думку, що нижче описане обмеження стане одною зі складових “усадки” нас за стіл переговорів. І зовсім не на паритетних умовах”, – написав він.

За його словами, українські розробки майже найкращі у світі, але вони збираються на імпортних китайських компонентах. Тому дронів буде мало, а ціна на них злетить у рази.

Мадяр повідомив, що з 1 вересня 2024 року експорт з Китаю підлягатиме ще суворішим перевіркам. Товари, що підлягають забороні, не будуть доступні для авіа та морської доставки – це торкнеться наступних товарів:

 

Джерело.

Close