facebook

Штраф до 1000 грн: міських водіїв попередили про особливе покарання

Українські водії можуть отримати штраф до 1 тисячі гривень, не знаючи правил. Однак цього можна уникнути, пише OBOZ.UA.

Водительские права, фото: from-ua.com

У нашій країні рух приватних авто смугами громадського транспорту заборонено правилами дорожнього руху.Винятком можуть бути тільки таксі та велосипедисти.
Дотримання цього правила є важливим для забезпечення безперебійного руху громадського транспорту. Порушення можуть спричинити значні проблеми у великих містах, де висока інтенсивність руху транспорту на дорогах.

Саме тому рух та зупинення інших транспортних засобів на смугах для громадського транспорту заборонені.Ці смуги призначені лише для маршрутних транспортних засобів, таких як автобуси, тролейбуси та маршрутні таксі. Дізнатися ці смуги можна за дорожніми знаками 5.8 або 5.11.

За порушення правил передбачено штрафи. Розмір штрафу залежить від ситуації. Наприклад, якщо водій виїхав на смугу громадського транспорту з метою руху нею, він заплатить 680 гривень штрафу. Але іноді поліція може оштрафувати лише на 340 гривень за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки.

Також є винятки, коли водіям можна заїжджати на ці смуги. Наприклад, якщо вам потрібно повернутись праворуч або зупинитися для посадки або висадки пасажирів. Однак у випадках це дозволяється лише у місцях, де це дозволено зазначено розміткою.

Також іноді у великих містах поліція дозволяє приватним автомобілям рух смугою громадського транспорту, але тільки в певні години, вказані на дорожніх знаках.

Джерело.

Close