facebook

Побили ногами до напівсмерті: чому малолітні дівчата в Києві напали на безхатченка

Справою 13-річних дівчаток, які жорстоко побили безпритульного на столичній Троєщині, займається поліція. Правоохоронці шукають самого потерпілого та свідків, а матеріали передали дільничному.

 

Правда, мама однієї з героїнь на відео озвучує свою версію. Вона впевнена, що так мстять її дочці й намагаються домогтися її виключення зі школи. А як аргумент називає те, що повного запису інциденту ніде немає.

Били ногами по голові
Жителів Києва шокувала жорстокість підлітків, які побили безпритульного на столичній Троєщині. Зараз поліція розшукує потерпілого Анатолія – він пожалів дівчаток і відмовився писати на них заяву. Подія, нагадаємо, трапилася 16 лютого на вул. Закревського в Деснянському районі столиці.

“Група малоліток від 10 до 13 років попросили безпритульного купити їм алкоголь, після чого вирішили його побити. Найнеприємніше – били дівчата, а хлопчики підтримували й спостерігали. Били з особливою жорстокістю вже лежачого ногами по обличчю”, – описали очевидці.

На відео потрапив момент, на якому немолодий чоловік лежав на тротуарі, а коли на допомогу йому почали збігатися люди, компанія підлітків спробувала втекти. Після цього хтось викликав поліцію та швидку допомогу. А один із перехожих знайшов усю компанію неповнолітніх у одному з під’їздів.

За словами свідків, закінчилася ця історія так: поліція приїхала. Після – одному з підлітків, якого на відео називають Захар, стало погано. Хлопець втратив свідомість. Лікарі швидкої надали першу допомогу потерпілому Анатолію, але він відмовився писати заяву в поліцію. Інші діти, нібито скориставшись поганим самопочуттям свого приятеля, розбіглися.

Не перша заява

Ініціаторкою, як стверджують очевидці, була тендітна дівчинка в зеленій куртці. У соцмережах під новиною про напад одна з мам написала, що ця особа вже не вперше бере участь у бійках. І в поліції лежить її заява. “Та, що в зеленій курточці, побила мою дитину. Але продовжує далі, як бачите”, – зазначила Марія.

Софія з подружкою

Ми з’ясували, що хуліганку звати Софія Є., їй 13 років. Вона вчиться в 7-му класі школи №251. У навчальному закладі розповідати про свою ученицю відмовилися. Пояснили, що не мають права давати будь-яку інформацію про дитину.

“Ця дівчинка вчиться в паралельному класі з моєю дочкою. Але ми не здивовані, що Соня знову “засвітилася” в якомусь скандалі. Донька каже, що та своїми пригодами часто хвалилася в Instagram. І навіть у день побиття безпритульного писала, що ніс йому розбила. Але після того як звалилася на голову “популярність”, вона свій профіль закрила”, – поділилася з нами жителька Троєщини Тетяна.

Зараз на сторінці Софії вказано, що вона “дівчинка з характером”. А із захоплень у школярки – спорт і бокс. Дві інші подруги “спортсменки” – учениці 7-го класу школи №282. “Вони школою як королеви ходять”, – пишуть користувачі соцмереж.

Версія мами – дітей оббрехали

Мама Софії Анна наполягає на своїй версії того, що трапилося – вона впевнена, що дітей оббрехали. Записів побиття безпритульного немає, а відео нібито змонтоване – його зняли “люди напідпитку”, що вмовили чоловіка лягти на асфальт в обмін на сигарети.

 

Жителі Троєщини не раз скаржилися на банди підлітків, що жорстоко били перехожих. Одне з таких угруповань затримали буквально місяць тому. У січні вони вбили чоловіка біля багатоповерхівки на пр. Маяковського у столиці.

Джерело.

Close