facebook

В Україні штрафи для пішоходів-порушників піднімуть втричі: названі суми

Верховна Рада України вирішила посилити відповідальність для пішоходів-порушників і прописати для них нові суми штрафів.

Як повідомляє ” Сегодня “, проект закону, зареєстрованого в парламенті, передбачає посилення відповідальності не тільки для пішоходів, а й для велосипедистів, осіб, які керують гужовим транспортом, і погоничів тварин.

На сьогодні всі ці категорії за порушення ПДР можуть відбутися попередженням або штрафом у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн). Для пішохода в нетверезому штраф складе 136 грн, а в тому випадку, якщо з вини цієї людини трапилася аварія – 170 грн.

У новому ж законопроекті пункт про попередження взагалі відсутній, а штрафи встановлені в розмірі 255 грн, 510 грн для нетверезих пішоходів і 680 грн, якщо станеться аварія.

У прес-службі Федерації роботодавців автомобільної галузі в якості прикладу привели законодавство інших країн, де штрафами стимулюється відповідальність кожного учасника дорожнього руху.

“Як приклад можна привести Польщу, де за перехід в недозволеному місці накладається штраф 50 злотих (309 грн, – ред.), Або Бельгію, де за аналогічне порушення або перехід на червоний сигнал світлофора повинні будете заплатити мінімум 50 євро. У деяких країнах встановлюють штрафи за користування мобільним телефоном під час перетину проїжджої частини “, – відзначили експерти.

Джерело.

Close